oferte pentru o vacanta la ski in bulgaria 2013 revelion  
  Ghid turistic al localitatii Cacica, Bucovina: informatii generale, cazare, fotografii, ce faci in timpul liber, atractii turistice din Cacica si alte informatii utile  
 
 
 
     
 
 

Contributie la destinatie

editeaza aceasta pagina
adauga o noua pagina
adauga o atractie turistica
adauga o impresie personala

 
 
 
Notiuni Generale

Editeaza | istoric (4) | Adauga pagina

 

Asezare geografica

Satul Cacica este situat la poalele Obcinei Mari, într-o mică depresiune submontană, intr-un cadrtu natural pitoresc, la contactul cu Podişul Moldovei. (35 km distanţă faţă de municipiul Suceava şi la 18 km distanţă faţă de oraşul Gura Humorului).
vedere din cacica spre obcina mare

Altitudinea maximă din regiune este atinsă de vârful Cacica (807 m) situat la sud-vest de localitatea Cacica. Dominante sunt şi vârfurile Călugăriţa cu 805 m, Piciorul Înalt cu 787 m. În partea estică, Obcina Cacica este însoţită de o culme mică, Măgura Tarniţa, înscrisă pe gresii eocene. Către est relieful devine deluros, cu înălţimi cuprinse între 450-650 m şi pante domoale alungite est – vest sau prin intermediul unor depresiuni (Coteţ 1973).

Istoricul localitatii Cacica

Cu privire la denumirea satului Cacica s-a încetăţenit ideea că provine de la cuvântul de origine slavonă „Kaczka” care înseamnă raţă. Se spune că existau terenuri mlăştinoase şi că ruşii veneau aici pentru vânătoare de raţe.

Pe teritoriul satului Cacica s-au descoperit urme de locuire datând din neolitic în câteva puncte: dealul Zamca, „la Dochiţa”, „Râpa lui Rezneac”.

După ocuparea Bucovinei de către austrieci (1775), încep prospecţiuni sistematice, în urma cărora se decide organizarea exploatării sistematice a sării la Cacica.

interiorul salinei cacica Odată cu deschiderea Salinei şi pentru a atrage atât specialişti cât şi forţă de muncă, s-au acordat o serie de facilităţi, celor care aveau sa lucreze în mină, printr-o ordonanţă a Cancelariei Curţii de la Viena, validată la 30 august 1792, urmand astfel colonizarea localitatii cu mineri de diferite naţionalităţi: poloni, ucrainieni, germani, ruteni, slovaci

Din 1918, când Bucovina s-a unit cu patria mamă, salina a trecut de la regia Monopolului statului. În perioada dintre cele două războaie mondiale, Cacica cunoaşte o perioadă de prosperitate economică, o efervescentă activitate culturală iniţiată de învăţătorii şcolii şi puternic susţinută de un număr mare de intelectuali din localitate.

Majoritatea locuitorilor vorbeau curent româna, germana, polona, petreceau împreună la sărbători şi alte evenimente, dar foarte rar realizau căsătorii mixte.

În timpul celui de-al doilea război mondial localitatea a fost puternic afectată de luptele care s-au purtat, fiind pe linia frontului, şi populaţia este evacuată. După război satul s-a refăcut şi activitatea economică a intrat pe un făgaş normal însă majoritatea familiilor de germani şi evrei au fost forţaţi să plece, bătrânii spunând că multora le-au părut foarte rău de plecarea acestora. Casele lor au fost naţionalizate şi apoi vândute. Declinul satului Cacica începe în 1968 când se aplică noua lege administrativă şi se desfiinţează comuna Cacica, satul devenind componenta a comunei Pârteşti de Sus.

Între anii 1953 – 1973 se fac lucrări de modernizare a salinei, mărindu-se producţia, iar în anul 1990 punctul de prelucrare se mută pe teritoriul Pârteşti de Jos, contribuind la declinul satului Cacica, în prezent fiind declarată zonă defavorizată, singura şansă pentru locuitorii de aici fiind turismul.

Aspecte climatice

Din punct de vedere climatic, localitatea Cacica, se încadrează sectorului scandinavo-baltic dar cu mari influienţe continentale din est, aflându-se la contactul dintre etajul climatic de deal cu cel montan.

Altitudinea şi orientarea obcinelor particularizează un topoclimat continental temperat de munte. Se înregistrează variaţii locale, determinate de circulaţia maselor de aer – reci iarna, venite din nord-est, care aduc viscole şi determină geruri puternice, şi a celor dinspre vest, care aduc ploi.

Reteaua hidrografica

... este tributară râului Suceava, Principalele cursuri de apă fiind pârâurile Soloneţ, Cacica şi Blândeţu cu afluienţii lor.

Se remarcă în zonă prezenţa unor izvoare sărate, cu concentraţii foarte ridicate de cloruri, legate de existenţa în subsol a acumulărilor de sare gemă situate la o distanţă relativ mică de suprafaţă sau care sunt afectate de sisteme de fracturi, ce favorizează infiltrarea apelor provenite din precipitaţii. Toţi aceşti factori pot avea ca urmare dizolvarea sării, existenţa unor goluri de dizolvare la suprafaţă sau, în anumite condiţii, apariţia unor emergenţe cu apă sărată (acestea pot fi întâlnite pe pârâurile Blândeţu, Cacica, Bursuci).

Populatie - Economie

Cacica este un extraordinar mozaic etnic si cultural (romani, poloni, slovaci, ucraineni, ruteni, evrei, germani, tigani) datorita colonizarilor masive de muncitori cu experienta in mineritul sarii din diferite parti ale Imperiului Austro-Ungar. Pana in prezent nu s-au semnalat conflicte etnice, locuitorii traind intr-o perfecta armonie.

In ultima vreme, insa populatia a cunoscut o omogenizare puternica ducand la pierderea obiceiurilor si traditiilor etniilor.
cacica_localnici.jpgOcupaţia locuitorilor este creşterea animalelor la care se adaugă activitatea de exploatare a pădurilor din zonă, şi munca în centrul de extracţie dar şi de prelucrare a saramurii. Terenul arabil este redus si alterneaza cu fanete si livezi de pomi fructiferi


Constantinescu Sebastian - 2007-08-04 19:28:07 | contribuie si tu

 

 

 

Inscrie cazare

 
 
Adauga acum in baza noastra de date hotel, motel, pensiune, vila, cabana, camping, apartamente

mai multe detalii

Contribuie

 
 
Castigi contribuind cu

destinatii turistice
atractii turistice
impresii de calatorie

mai multe detalii

implica-te

 
 
Opiniile tale pot schimba mentalitati, vacante, servicii.

recomandari
reclamatii
 
Cazare Bucovina
Localitati din Bucovina
 
oferte ski austria cazare schi tirol si salzburg

Oferte vacanta ski Austria

Vacanta la ski in Austria este tot ce ti-ai dorit de la un sejur schi in Austria. Ofertele de cazare la hoteluri si pensiuni din regiunile ski Salzburg sau ski Tirol sunt excelente iar statiunile de schi sunt tot ce ti-ai dorit pentru a petrece cele mai frumoase clipe

 

- SKI SALZBURG

- SKI TIROL

- vacanta VIENA

- ski Valea Gastein

- ski Regiunea Ski Circus

- Zell am See - Kaprun

- Valea Stubai

- Valea Zillertal

- Kitzbuhel - Ski Welt

- Valea Otztal - Solden

- Regiunea See Feld

 
oferte bulgaria 2013

Oferte Litoral Bulgaria

Consulta ofertele TravelPlanner pentru 2013 pe litoralul Bulgariei. 150+ hoteluri in cele mai renumite statiuni:

- Sejur Albena

- Sejur Nisipurile de Aur

- Sejur Sunny Beach

- Sejur Constantin si Elena

- Vacanta Obzor

- Vacanta Nessebar

- Sejur Elenite

- Oferte PASTE Bulgaria

- Oferte 1 Mai Bulgaria

 
oferte bulgaria

Oferte ski Bulgaria

Cele mai bune oferte pentru ski Bulgaria le gasiti doar la Travel Planner:

- Oferte ski Bansko

- Oferte ski Borovets

- Oferte ski Pamporovo

- revelion Bansko

- revelion Borovets

- revelion Bulgaria

 

Ultimile structuri de cazare:

1. Pensiunea Casa cu Povesti Rosia Montana, Rosia Montana, Rosia Montana
2. Vila La Craita, Bran, Bran
3. Pensiunea Casa LUCA, Luncasprie, Luncasprie
4. Pensiunea Pensiunea Casa Apostu, Stanesti, Stanesti
5. Vila CASA ON, Constanta, Constanta
6. Pensiunea Pensiune Han Maria, Neamt, Neamt
7. Hotel Resort Ambient, Cristian, Cristian
8. Pensiunea Conacul Ambient, Cristian, Cristian
9. Hotel Apartament Simona Brasov, Brasov, Brasov
10. Hotel ALMAR LUXURY , Mamaia Nord, Mamaia Nord
11. Vila Moldavia Best, Slanic Moldova, Slanic Moldova
12. Vila Vila Moldavia Class, Slanic Moldova, Slanic Moldova
13. Hotel IRI, Busteni, Busteni
14. Hotel Marina Bay, navodari, navodari
15. Hotel Marina Bay Boutique, navodari, navodari
16. Regim Hotelier Mica Sirena Summerland, mamaia, mamaia
17. Regim Hotelier geo sararu, costinesti, costinesti
18. Hotel Hotel Navrom River, Galati, Galati
19. Pensiunea CASA SIRBU, SAT SIMON, COM. BRAN, SAT SIMON, COM. BRAN
20. Vila Casa Runcu, Runcu,Gorj, Runcu,Gorj
 
travel planner romania
 
   
 
 

Home | Destinatii turistice | Cazare | Impresiile turistilor | Informatii Utile | Link-uri turistice | Promovare turism

© 2006-2007 Traveller’s Guide. Toate drepturile rezervate. Utilizarea acestui site implică acceptarea Termenilor şi condiţiilor.

despre noi | contact | cartea de oaspeti
 
 

sejur bulgaria | oferte albena | oferte nisipurile de aur | oferte sunny beach | oferte elenite | oferte obzor | oferte nessebar | oferte constantin si elena |

oferte ski bulgaria | sejur bansko | sejur borovets | sejur pamporovo

despre noi | contact | cartea de oaspeti