oferte pentru o vacanta la ski in bulgaria 2013 revelion  
  Informatii utile in turismul din Romania: stiri, centre de informare turistica, consulate / ambasade, birouri de turism, cursuri, educatie, lanturi hoteliere, aeroporturi, companii aeriene etc.  
 
 
 
     
 
INFORMATII UTILE
 
 

colaboratori

SaptamanaTuristica.ro
Anuntromania.ro

turisminbucovina.ro
BucovinaTuristica.ro
InfoTravelRomania.ro
InfoTravelRomania.com
SpringCommunication.ro
orasulSUCEAVA.ro

 

Noutati in turism

print | recomanda | ymsg

Marile orase, in topul destinatiilor turistice la noua luni

Bucurestiul si municipiile au reprezentat, in primele noua luni, 45,5% din sosirile in structurile turistice cu cazare, pe locul doi fiind alte statiuni si trasee turistice (14,7%), urmate de zona litorala (14,2%), statiunile montane (13,9%), statiuni balneare ( 10,6%) si Delta Dunarii (1,1%).

ateneul roman bucurestiPotrivit Institutului National de Statistica (INS), 45,5% din numarul sosirilor si 29,9% din innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in perioada ianuarie-septembrie 2007, au fost inregistrate in Bucuresti si in orasele resedinta de judet, cu exceptia orasului Tulcea. Pe locul doi se situeaza statiunile balneare – 25,2% innoptari si 10,6% sosiri, urmate de statiuni din zona litorala, cu exceptia Constantei – 24,1% innoptari si 14,2% sosiri -si statiuni din zona montana – 10,2% innoptari si 13,9% sosiri.

Totalul sosirilor inregistrate in structurile de primire turistica in primele noua luni ale anului a fost de 5418,2 mii, in crestere cu 12,6% fata de perioada similara a anului 2006.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,3 % din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,7 % din numarul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din perioada ianuarie-septembrie 2006, se arata intr-un comunicat al INS.

Potrivit datelor Institutului, cresteri s-au inregistrat la toate tipurilor de structuri de primire turistica, cu exceptia hanurilor, taberelor de elevi si prescolari si a popasurilor turistice.

Innoptarile inregistrate in aceasta perioada in structurile de primire turistica au fost de 16472,2 mii, cu 8,7% mai mult decat in primele noua luni din 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat
82,5 % din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,5 % din numarul total de innoptari.

Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in urmatoarele tipuri: casute turistice, hosteluri, hoteluri pentru tineret, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale

In acelasi timp, INS precizeaza ca s-au inregistrat scaderi fata de perioada similara a anului precedent la tabere de elevi si prescolari, campinguri si bungalouri.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost in perioada ianuarie-septembrie 2007 de 37,1 % pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 2,8 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Indici mari de utilizare a locurilor de cazare in primele noua luni din 2007 s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave de croaziera (90,9 %), hoteluri (44,5 %).

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada ianuarie-septembrie 2007 de 5738,2 mii, in crestere cu 27,3 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,0 %). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7 % din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele noua luni ale anului de 8458,6 mii, in crestere cu 23,6 %, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate (80,1 % din numarul total de plecari).

In luna septembrie 2007, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 11,4 %, respectiv 7,2 %.

29-November-2007 16:31 | wall-street.ro

 

   
oferte bulgaria

Oferte ski Bulgaria

Cele mai bune oferte pentru ski Bulgaria le gasiti doar la Travel Planner:

- Oferte Bansko

- Oferte Borovets

- Oferte Pamporovo

 
oferte bulgaria 2013

Oferte Litoral Bulgaria

Consulta ofertele TravelPlanner pentru 2013 pe litoralul Bulgariei. 150+ hoteluri in cele mai renumite statiuni:

- Sejur Albena

- Sejur Nisipurile de Aur

- Sejur Sunny Beach

- Sejur Constantin si Elena

- Vacanta Obzor

- Vacanta Nessebar

- Sejur Elenite

- Oferte PASTE Bulgaria

- Oferte 1 Mai Bulgaria

 
 

Inscrie cazare

 
 
Adauga acum in baza noastra de date hotel, motel, pensiune, vila, cabana, camping, apartamente

mai multe detalii

Contribuie

 
 
Castigi contribuind cu

destinatii turistice
atractii turistice
impresii de calatorie

mai multe detalii

implica-te

 
 

Opiniile tale pot schimba mentalitati, vacante, servicii.


mai multe detalii

 

Interviul saptamanii: Paul Marasoiu - Turismul de afaceri, baza turismului romanesc

Turismul de afaceri este, la acest moment, componenta cea mai consistenta a turismului romanesc. Din fericire, exista o pondere solida a acestui segment, si o modalitate de a emite o imagine pozitiva despre Romania. mai multe detalii

 
   
 
 

Home | Destinatii turistice | Cazare | Impresiile turistilor | Informatii Utile | Link-uri turistice | Promovare turism

© 2006-2007 Traveller’s Guide. Toate drepturile rezervate. Utilizarea acestui site implică acceptarea Termenilor şi condiţiilor.

despre noi | contact | cartea de oaspeti
 
 

sejur bulgaria | oferte albena | oferte nisipurile de aur | oferte sunny beach | oferte elenite | oferte obzor | oferte nessebar | oferte constantin si elena |

oferte ski bulgaria | sejur bansko | sejur borovets | sejur pamporovo

despre noi | contact | cartea de oaspeti